Evelien Hoogendoorn-Doeleman

Geboren

Acrylverf op doek 100cm x 120cm

Om op dit schilderij te stemmen vul je hier je e-mail adres in en volg je de stappen:

* Dit veld is verplicht.

** Een keuze maken is verplicht.

Versturen
Nadat je op VERSTUREN hebt geklikt, ontvang je ter bevestiging en beveiliging een link in je mailbox. Pas als je daar op hebt geklikt is je stem actief. Je e-mail adres wordt enkel gebruikt als beveiliging en niet opgeslagen voor andere doeleinden.

Aantal stemmen:

5


Beschrijving:

Embryo (rechts) groeit in de baarmoeder als een knopje aan de boom totdat de tijd rijp is en de bloem geboren wordt. Weeën komen en gaan als golven. Als je kijkt naar dit schilderij, zie je de kracht van de weeën; de kracht van de geboorte van een kindje. Links zie je het pasgeboren kindje. De eerste ademteug, het eerste geluid, de eerste schreeuw in het leven. Je ziet huidsmeer en de navelsteng moet nog geknipt worden. Handjes zijn nog blauw. Je kunt bijna de geboorte ruiken. Blijdschap vervult het hart. “Welkom, lief kindje, dankbaar dat je geboren bent”.

Website:

www.evelienspalet.nl

Biografie:

Ik ben autodidactisch kunstenares midden in de woonkamer tussen mijn vier kinderen; ik heb alles met eigen technieken gecreëerd en werk met klei, doeken, gips en acrylverf op doek. Ik haal mijn inspiratie graag uit de Bijbel. Het Boek zit vol van kennis dat nog steeds van toepassing is en is een goede tegenhang voor agressie. Ook leg ik graag mijn passie voor de geboorte vast op doek.

Vorige Volgende Overzicht

Sponsors