10 Finalisten en winnaar Publieksprijs bekend

Op 1 december zijn de 10 finalisten bekend gemaakt (zie Finalisten). Ook de winnaar van de publieksprijs is bekend. De 10 finalisten, exposeren allemaal het genomineerde werk tijdens een expositie in CODA Museum, van 21 januari t/m 18 maart. 
Tijdens de prijsuitreiking op 20 januari, wordt ook duidelijk welk werk Schilderij van het jaar 2018 is geworden en welke kunstenaar dus de hoofdprijs van € 2017,- in ontvangst mag nemen.

De winnaar van de publieksprijs is al wel bekend. Nol Reuser met het werk 'Are you tokking to me' heeft van het publiek de meeste stemmen gekregen en ontvangt een pakket aan kunstenaarsmaterialen, t.w.v. € 250,-, aangeboden door Colourstock.

terug

Testimonials

"Een verrassing, Schilderij van het jaar 2017! Ben d'r erg blij mee!
Een portret van mijn vader op de achterkant van een doek waar ik mijn moeder al eens op had geschilderd. Fijn idee: samen, trots op hun zoon."

Hendrik Elings - winnaar Schilderij van het jaar 2017

"Als beginnend kunstenaar, en zeker als autodidact, ben ik enorm dankbaar voor deze prijs. Het bood mij een platform en de erkenning, die me verder heeft geholpen als kunstenaar en als professional."

Rosa Boomsma - winnaar Schilderij van het jaar 2015

Sponsors