Vakjury

Vanaf 1 oktober 2017, wanneer de inschrijvingen voor de verkiezing zijn gesloten, gaat de vakjury aan het werk. Dit zijn allemaal mensen die in hun werk dagelijks met verschillende facetten van de (hedendaagse) schilderkunst te maken hebben. De vakjury beoordeelt in eerste instantie alle inzendingen (digitaal) met een cijfer en bepaalt zo de 50 genomineerden. In twee instantie kiest zij uit de 50 genomineerden welke werken naar de finale gaan en wie uiteindelijk de winnaar is. De organisatie probeert het bekendmaken van de winnaar van Schilderij van het jaar 2017 gelijk te laten lopen met de opening van de expositie. Meer informatie hierover volgt nog.

Kijk hieronder voor een overzicht van alle juryleden.


Julia Woning

Julia Woning volgde van 1990 tot 1994 haar opleiding aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Sindsdien werkt ze als illustrator, portrettist en teken-schilderdocent.

Lees verder...

Carin Reinders

CODA directeur Carin Reinders (Voorst, 1959) studeerde Kunstgeschiedenis en Archeologie aan de Universiteit van Utrecht.

Lees verder...

Joop Daalmeijer

Joop Daalmeijer (1946) is de voorzitter van de vakjury van Schilderij van het jaar 2015. Hij begon zijn loopbaan als schrijvend journalist en werkte later ook als presentator bij de VARA en Veronica. In 1990 werd hij directeur van Veronica, waarna hij onder andere bij Filmnet, RTL Nederland en Canal+ werkte.

Lees verder...

Pieter Keune

Pieter Keune (1946) is chemicus en wetenschapsfilosoof. Sinds 1971 is hij werkzaam geweest in het kunstvakonderwijs: Rietveld Academie in Amsterdam, Jan van Eyck Academie in Maastricht, Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten en de masteropleiding restauratie van de Universiteit van Amsterdam.

Lees verder...

Ceciel de Bie

Ceciel de Bie (1961) is werkzaam in het Gogh Museum. Ze wilde altijd graag een kinderboek over Vincent maken. Pas na veel wikken en wegen wist ze haar angst te overwinnen en begon ze met schrijven. Na de publicatie van haar eerste boek in 1998 kreeg ze de smaak te pakken.

Lees verder...

Hilde van Canneyt

Hilde Van Canneyt is vooral gekend om de talrijke interviews met bekende en minder bekende kunstenaars uit Vlaanderen. Elke twee weken post ze een interview op www.hildevancanneyt.blogspot.com. Op haar website wil ze de eigen manier van praten over kunst en het leven, bewust in iedereen zijn uniek kunst(enaars)verhaal laten.

Lees verder...

Bruni Mortier

Bruni Mortier (°1950) is van opleiding neerlandica (Vrije Universiteit Brussel). zij werkte 30 jaar als leerkracht Nederlands- Duits - Esthetica en is nu met pensioen. Als voorzitter van het Aquarelinstituut van België organiseert zij jaarlijks tentoonstellingen en workshops in België en het buitenland.

Lees verder...

Sponsors