Dorette Gerrits

Dead End

Dead End

Olieverf op board 100 x 70 cm


De verhalen van mensen die schijndood zijn geweest zijn allemaal hetzelfde, ze zien een tunnel met aan het einde een mooi licht. In het schilderij wordt de tunnel naar het licht onderbroken door een muur. Is er leven na de dood? DE UIL In de symbolische betekenis van uilen helpen ze te zien wat er verborgen wordt gehouden. Uilen hebben de mogelijkheid om dwars door illusies te kijken en de echte betekenis van acties van iemand te zien, voorbij illusie en bedrog. Volgens de mythe is de uil de poortwachter, die de ziel van de geest van de fysieke wereld naar het rijk van de geesten begeleid. Uilen hebben de link en verbinding tussen de onzichtbare (donkere)wereld en de wereld van het licht. ​ HET OOG In de christelijke wereld duidt Gods oog op alwetendheid of alziendheid. De bedoeling ervan was de mens te troosten: zelfs als niemand onder de mensen oog voor je had, dan hield God je met zijn vriendelijk licht in het oog. ​ DE VIS De vis betekend voor mij leven of liefde. ​ Laat de uil de vis over gaan van de fysieke wereld naar de onbekende geestelijke wereld of ziet de uil de vis als een prooi?

Website:

www.dorettegerrits.nl

Aantal stemmen: 5

Testimonials

"Een verrassing, Schilderij van het jaar 2017! Ben d'r erg blij mee!
Een portret van mijn vader op de achterkant van een doek waar ik mijn moeder al eens op had geschilderd. Fijn idee: samen, trots op hun zoon."

Hendrik Elings - winnaar Schilderij van het jaar 2017

"Als beginnend kunstenaar, en zeker als autodidact, ben ik enorm dankbaar voor deze prijs. Het bood mij een platform en de erkenning, die me verder heeft geholpen als kunstenaar en als professional."

Rosa Boomsma - winnaar Schilderij van het jaar 2015

Sponsors