aref damee

Moeder

Moeder

olieverf op doek 100x80


This morning I wake up with a different feeling Mother Het onderwerp moeder is voor mij als kunstschilder een zeer dankbaar onderwerp. Zelf ben ik ervan overtuigd dat dit bij iedere kunstschilder zo is ongeacht afkomst. Hoe dan ook een moeder is een erg inspirerend thema. Ook in deze moderne en heftige tijd van werk en moeder zijn zie je de zorg die moeders blijven geven aan hun kinderen. Een postmoderne moeder van de 21e eeuw uit het rijke Westen geeft dezelfde liefde als een moeder van een van de 3e wereld moeder. Dit gegeven heeft mij geïnspireerd om Nederlandse moeder te schilderen die ik op Park Sonsbeek in Arnhem heb gezien op de fiets met haar twee zoontjes. Ik heb getracht van de fietsende moeder een paar foto’s te maken ,helaas geen bruikbare kunnen maken. Een alternatieve moeder met fiets heb ik maar gepakt om te schilderen. Maar dat beeld voor ogen van de moeder van de Park Sonsbeek heb ik verwerkt in de schilderijen

Website:

google

Aantal stemmen: 4

Testimonials

"Een verrassing, Schilderij van het jaar 2017! Ben d'r erg blij mee!
Een portret van mijn vader op de achterkant van een doek waar ik mijn moeder al eens op had geschilderd. Fijn idee: samen, trots op hun zoon."

Hendrik Elings - winnaar Schilderij van het jaar 2017

"Als beginnend kunstenaar, en zeker als autodidact, ben ik enorm dankbaar voor deze prijs. Het bood mij een platform en de erkenning, die me verder heeft geholpen als kunstenaar en als professional."

Rosa Boomsma - winnaar Schilderij van het jaar 2015

Sponsors