Ceciel de Bie

Ceciel de Bie (1961) is werkzaam in het Gogh Museum. Ze wilde altijd graag een kinderboek over Vincent maken. Pas na veel wikken en wegen wist ze haar angst te overwinnen en begon ze met schrijven. Na de publicatie van haar eerste boek in 1998 kreeg ze de smaak te pakken. Inmiddels heeft ze meerdere boeken voor het Van Gogh Museum gemaakt en voor andere musea zoals het Getty museum, het Moma in New York en het Hermitage te Amsterdam. Haar Rembrandt doe boek won in 2000 de zilveren griffel. Voor uitgeverij Ploegsma schreef ze drie familieboeken over de materialen Inkt (2010) Verf (2011) en recent Glas 2015. Het boek over glas is in samenwerking gemaakt met het Nationaal Glasmusuem te Leerdam. Inkt is bekroond met een Vlag en winpel en White Raven. Kunst inspireert Ceciel. Dat wil ze graag in haar boeken op kinderen overbrengen. Niet alleen met verhalen maar ook door veel teken- en schildersopdrachten. Want door te creëren ontdek je wie je zelf bent. Maar dat geldt natuurlijk ook voor volwassenen. Ceciel geeft les in scholen en organiseert thematische middagen voor kinderen, Ceciel heeft een dochter Musa (2002) en een partner Reinoud, de verborgen kracht achter haar boeken.

Voor meer informatie zie: www.cecieldebie.nl

terug

Testimonials

"Een verrassing, Schilderij van het jaar 2017! Ben d'r erg blij mee!
Een portret van mijn vader op de achterkant van een doek waar ik mijn moeder al eens op had geschilderd. Fijn idee: samen, trots op hun zoon."

Hendrik Elings - winnaar Schilderij van het jaar 2017

"Als beginnend kunstenaar, en zeker als autodidact, ben ik enorm dankbaar voor deze prijs. Het bood mij een platform en de erkenning, die me verder heeft geholpen als kunstenaar en als professional."

Rosa Boomsma - winnaar Schilderij van het jaar 2015

Sponsors