Joop Daalmeijer

Joop Daalmeijer (1946) begon zijn loopbaan als schrijvend journalist en werkte later ook als presentator bij de VARA en Veronica. In 1990 werd hij directeur van Veronica, waarna hij onder andere bij Filmnet, RTL Nederland en Canal+ werkte. Vanaf 1998 tot zijn pensioen in september 2011 was hij werkzaam in verschillende leidinggevende functies bij de publieke omroep: netcoördinator van Nederland 1 en 2, hoofdredacteur van de Wereldomroep en algemeen directeur van de NPS. Zijn laatste functie was directeur ad interim van de NTR. Joop Daalmeijer is onder meer bestuurslid bij deBuren, het Vlaamse Nederlands Huis in Brussel, en voorzitter van de Raad van Toezicht van Free Press Unlimited.

Overzicht nevenfuncties:
• Voorzitter Raad van Toezicht CliniClowns Nederland
• Lid Onderwijs Adviesraad Hoge School Amsterdam afd. Media en Informatiemanagement MIM
• Lid bestuur Cultureel Huis deBuren in Brussel
• Lector/lid Vlaams Audiovisueel Fonds, Vlaams stimuleringsfonds voor de elektronische media
• Voorzitter Raad van Toezicht Free Press Unlimited (fusie van Press Now en Free Voice)

Kijk voor meer informatie op www.cultuur.nl

terug

Testimonials

"Een verrassing, Schilderij van het jaar 2017! Ben d'r erg blij mee!
Een portret van mijn vader op de achterkant van een doek waar ik mijn moeder al eens op had geschilderd. Fijn idee: samen, trots op hun zoon."

Hendrik Elings - winnaar Schilderij van het jaar 2017

"Als beginnend kunstenaar, en zeker als autodidact, ben ik enorm dankbaar voor deze prijs. Het bood mij een platform en de erkenning, die me verder heeft geholpen als kunstenaar en als professional."

Rosa Boomsma - winnaar Schilderij van het jaar 2015

Sponsors